OVER MEZELF

 Stefanie Vincke In 2007 studeerde ik af als Bachelor in de podologie aan de Arteveldehogeschool te Gent, waarna ik kon starten als podoloog in het AZ Delta op de diabetesafdeling/voetkliniek. Daar kon ik mij specialiseren in dit specifieke domein. Vanuit mijn interesse voor dit vakgebied volgde ik in 2009 de opleiding postgraduaat diabeteseducator.


In 2009 kriebelde het ondernemerschap en starte ik mijn eigen podologiepraktijk.


Van 2014 tot 2017 werkte ik in een multidisciplinaire groepspraktijk samen met een fysisch geneesheer, kinesitherapeut, osteopaat en chiropractor te Gent. 


In 2017 werd ik mama van onze dochter Nore.


Mijn interesse groeide om mij te specialiseren in sporters, daarom volgde ik in 2020-2021 de opleiding sportpodologie. Zelf loop en fiets ik recreatief. 


Sinds 2022 werk ik uitsluitend in mijn podologiepraktijk om deze verder te kunnen uitbouwen. Dit combineer ik door op regelmatige tijdstippen bijscholingen te volgen. Zo ben ik op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen in de wereld van de podologie. 
Recente bijscholingen:


2019-2020: "Biomechanical expert" module pediatrie, knie, beenlengteverschil. (Borginsole)


Najaar 2021: Probleem geori├źnteerd denken bij locomotorische voetblessures, enkelblessures, knieblessures, wervelzuil en SIG-klachten. (Voetvorm)


08-02-2022: Aan de slag met nieuwe orthoplastietechnieken: Ultrafijne silicone (Arteveldehogeschool te Gent)


Maart 2022: Functionele zolen bij fietsers: Bikefit opleiding voor podologen. Level 1 (Optimal control)